ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen larmar: Blogga inte om din semester

Patrick Ekstrand · 18 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Tjuvar letar på nätet efter stöldoffer

klar

Artikellänk är kopierad

INBROTT. Tjuvar finkammar nätet i jakten på offer. Nu slår polisen larm: Blogga inte om dina semesterplaner.– Folk är aningslösa och bloggar om när och var de har semester, säger Jan-Peter Alm, säkerhetsinformatör på Svenska stöldskyddsföreningen (SSF).– Det är det nya fenomenet. Tidigare har man talat in på telefonsvararen att man är borta. Man ska verkligen tänka sig för många gånger innan man lämnar ut sådana uppgifter, säger han.Alm avråder alla från att blogga om semesterplanerna även om man har säkerhetsdörrar och larm. Sådana åtgärder kan visserligen göra det svårare för tjuven att ta sig in, men de kan inte stoppa en tjuv som har bestämt sig för att lyckas. – Det är ingen hundraprocentig säkerhet att man har bra skydd. Man ska över huvud taget inte tala om att man inte är hemma, säger han.

Bara släkt och vänner ska veta att man inte är hemma – och grannarna.– A och O är bra kontakt med sina grannar. Det ska man inte glömma bort, säger Alm.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro