ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen larmar: Spice delas ut gratis på stan

Alva Forsberg Fierro · 7 Nov 2015
Uppdaterad 7 Nov 2015

Foto: TT


Någon eller några delar ut den livsfarliga drogen Spice gratis i Sundsvall, rapporterar Sundsvalls tidning. Nu vädjar polisen till missbrukarna att berätta vem som delar ut knarket.

klar

Artikellänk är kopierad

Minst fyra personer har varit nära att dö av överdoser under ett dygn. Missbrukarna har fått knarket av en eller ett par personer vid en busstation i Sundsvall, rapporterar Sundsvalls tidning

– Jag tog bara två bloss och sedan blev allt nattsvart, säger en kvinna i 20-årsåldern till ST.

►LÄS MER: 19-åringen rökte spice en gång – blev hjärndöd

– Vi fick det av en kille på Navet och gick ner till Selångersån för att röka. Jag fick svårt att andas direkt, sedan vaknade jag på akuten, säger hennes pojkvän.

På senaste tiden har två missbrukande kvinnor i området avlidit. Dödsorsaken är ännu inte fastställd men troligtvis rör det sig om överdoser av spice, enligt ST.

►LÄS MER: Malin, 27: Spice var nära att kosta mig livet

Polisen jobbar nu hårt på att försöka få bort drogen från gatorna – men arbetet försvåras av att missbrukarna inte samarbetar med polisen.

– De vet ju vem som innehar den här drogen och delar ut den, men de vill inte berätta det för oss, säger Henrik Blusi, kriminalinspektör vid polisen i Sundsvall till ST. 

Polisen befarar att någon kommer att dö om inte drogen stoppas.

– Än så länge verkar den bara ha förekommit bland de tunga missbrukarna som borde veta att spice är opålitligt och livsfarligt eftersom det kan variera så mycket i styrka, men rätt som det är kan det hamna hos andra, kanske ungdomar som inte vet hur farligt spice kan vara, säger Henrik Blusi.

►LÄS MER: Spice-larm i hela Sverige: ”Har haft upp emot tre överdoser per dag”

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro