ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen listar 26 män i jakten på dubbelmördaren

Anton Gustafsson · 9 Apr 2019
Uppdaterad 9 Apr 2019
De män på listan som stämmer in på beskrivningen av gärningsmannen kommer att dna-testas genom toppsning.

De män på listan som stämmer in på beskrivningen av gärningsmannen kommer att dna-testas genom toppsning. Foto: TT


Polisen har tagit fram en ny lista på 26 män som är intressanta i jakten på de okände man som knivdödade två personer i Linköping 2004. Männen på listan har blivit aktuella efter nya dna-spårningar.

klar

Artikellänk är kopierad

I oktober 2004 knivdödades en åttaårig pojke och en 56-årig kvinna på öppen gata i Linköping. Kvar på platsen fanns förövarens mössa, kniven – och hans dna. Dådet har gäckat polisen i snart 15 år.

För en månad sedan kunde Metro rapportera om att en lagändring gjorde det möjligt för polisen att göra vidgade sökningar i dna-register.

– Vi har fått en lista nu efter familjespårning som har gjorts i polisens register. Det är ungefär 30 namn på listan – både kvinnor och män – och vi checkar nu om de här personerna kan ha syskon eller barn som stämmer in på vår gärningsman, sa kriminalkommissarie Jan Staaf till Metro.

”Finns över hela Sverige”

Nu har polisen bearbetat materialet, sorterat bort eventuella släktingar och tagit fram en lista på 26 män som blivit högintressanta i utredningen.

– De finns över hela Sverige och vi kommer att prata med alla de här männen. Om de sedan stämmer in på beskrivningen av gärningsmannen kommer de få lämna ett dna-prov som bara jämförs med det spår vi har i mordutredningen, säger Jan Staaf vid polisen.

Förhör intressanta personer

Arbetet med att förhöra personerna har redan påbörjats.

– Vi har förhört ungefär hälften av personerna på listan. Om vårt tidsschema håller ska vi ha pratat med alla de här personerna i slutet av maj, säger Jan Staaf.

Vad händer om de här 26 förhören inte leder till någonting? 

– Då kommer vi gå vidare till de kommersiella släktforskningsregistren. Men först och främst ska vi göra klart det här och hoppas givetvis på framgångar, säger Jan Staaf.

Jan Staaf är nu positiv till att det här fallet äntligen ska få en lösning.

– Med tanke på att vi har både den här familjesökningen och släktforskningsregistret så har vi en stor förhoppning om att vi ska nå framgångar genom den här metoden.

klar

Artikellänk är kopierad

Anton Gustafsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro