ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen misstänker: De anlägger bränder – för att kasta sten

Johan Wikén · 2 Aug 2017
Uppdaterad 2 Aug 2017
Ingen har hittills gripits för bränderna eller stenkastningen, enligt polisen.

Ingen har hittills gripits för bränderna eller stenkastningen, enligt polisen. Foto: TT


De senaste kvällarna har blåljuspersonal utsatts för stenkastning i området Dalaberg i Uddevalla. Polisen misstänker att förövarna anlagt bränder för att locka dit räddningstjänsten.

klar

Artikellänk är kopierad

Under natten till onsdagen larmades räddningstjänsten till flera bränder i Uddevalla. Runt midnatt var det en moped som stod i lågor.

– I slutet av insatsen började det komma stenar kastade mot oss. Vi packade ihop snabbt och lyckades lämna innan någon blev träffad, säger Mattias Bergenheim, styrkeledare på räddningstjänsten i Uddevalla, till Bohusläningen.

Det är inte första gången det händer i området Dalaberg. Även under måndagskvällen utsattes blåljuspersonal för stenkastning.

– Vi misstänker att man anlagt bränderna för att locka till sig blåljuspersonal. Det är inte bara i vårt område man har använt den strategin, säger Hans König, Uddevallapolisens jourförundersökningsledare, till Bohusläningen.

Enligt polisen har ingen misstänkt gripits för bränderna eller stenkastningen.

LÄS MER
Nej, stenkastare slipper inte straff i Sverige
klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro