ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Polisen misstänker: Brand i brandstationen anlagd

Evelina Olsson · 6 Maj 2011
Uppdaterad 6 Maj 2011
Chefen för räddningskåren Jörgen Anderberg framför det utbrända slangtornet på brandstationen i Teckomatorp.

Chefen för räddningskåren Jörgen Anderberg framför det utbrända slangtornet på brandstationen i Teckomatorp. Foto: Scanpix


Två bränder på två dagar i Teckomatorp. Beredskapen höjs.

klar

Artikellänk är kopierad

Idrottsklubbens lokaler.
Idrottsklubbens lokaler.
Personal från Räddningskåren studerar skadorna i taket bredvid det utbrända slangtornet.
Personal från Räddningskåren studerar skadorna i taket bredvid det utbrända slangtornet.

Två bränder på två dagar har lett till att kommunen, polisen och räddningstjänsten nu höjer beredskapen i Teckomatorp. – Man vill inte tro att en pyroman är i farten, men när det brinner så här mycket på så kort tid kan man inte låta bli att spekulera, säger Sven-Ove Nilsson, styrkeledare vid räddningstjänsten i Svalöv. I tisdags totalförstördes Teckomatorps Idrottsklubbs lokaler i en brand som utbröt vid 15.30-tiden. Dagen därpå eldhärjades brandstationen i byn i en brand som polisen med stor sannolikhet bedömer som anlagd. – Vi har reagerat då bränderna inträffat nära i tid. Men det finns ingenting annat i nuläget som tyder på att det finns ett samband mellan dem, säger Björn Johansson, stationschef på polisen i Svalöv.

Den höjda beredskapen innebär bland annat höjd bevakning och patrulleringar i både Teckomatorp och på andra orter i kommunen. Även orternas nattvandrare engageras i arbetet.

Branden på brandstationen startade enligt räddningstjänsten i ett sopkärl som stod intill byggnaden. Därefter spred sig elden på den obemannade stationen och totalförstörde köket och tornet. I nuläget finns ingen misstänkt för bränderna.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro