ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen misstänker: Känd gängledare beställde mordet i Mariehäll

Karl Enn Henricsson · 13 Mar 2018
Uppdaterad 13 Mar 2018
En man dödades under en dramatisk biljakt i Mariehäll i Stockholm, och nu misstänks en gängledare ligga bakom mordet.

En man dödades under en dramatisk biljakt i Mariehäll i Stockholm, och nu misstänks en gängledare ligga bakom mordet. Foto: Jerker Ivarsson / Aftonbladet / IBL Bildbyrå


I november sköts en man ihjäl under en vild biljakt i Mariehäll i Stockholm. Nu har en känd gängledare häktats misstänkt för att ha anstiftat mordet.

klar

Artikellänk är kopierad

Flera personer blev vittnen till den vilda biljakten i Mariehäll nordväst om Stockholm den 20 november. Under jakten sköts en man ihjäl, och en kort stund efteråt hittades skytten eller skyttarnas bil brinnande.

Sedan tidigare sitter sex män häktade för inblandning i mordet, och i slutet av förra veckan häktades ytterligare en man. Han är välkänd av polisen och pekas ut som ledaren i en kriminell gruppering i Stockholmstrakten.

– Han har häktats misstänkt för anstiftan till mord, säger åklagare Carolina Frohm.

– Han har varit känd sedan länge i ärendet, men av taktiska skäl har man inte gripit honom förrän nu.

Vad menar du med ”taktiska skäl”?– Taktiska skäl utifrån hur bevisläget såg ut mot honom. Bevisläget har stärkts nu mot slutet och därför har man ingripit.

Mannen misstänks alltså för att ha förmått andra att genomföra mordet. Nätverket han tillhör misstänks få in pengar genom brottslig verksamhet – främst narkotikahandel – och verkar framförallt i ett område i Stockholm. Personerna i nätverket drar sig inte för att använda våld, enligt dokument från en tingsrätt.

Av de sex häktade männen i Mariehällärendet misstänks två för mord och fyra för medhjälp till mord. Dessutom misstänks ytterligare två personer, som inte är frihetsberövade, för medhjälp till mord.

Åklagaren har tidigare berättat för Metro att mordvapnet – ett automatvapen – har hittats.

– Skytten fanns i en bakomvarande bil sett till den bil där målsäganden befann sig. Det var många människor i rörelse och man skjuter ett stort antal skott. Det var fara för tredje man, har Carolina Frohm sagt till Metro.

Alla misstänkta nekar till brott, enligt åklagaren, och utredningen börjar nu lida mot sitt slut, även om det ännu inte är bestämt när hon kommer fatta beslut i åtalsfrågan.

Metro har sökt den utpekade gängledarens advokat.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro