ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen ryckte ut för att rädda utter

Gustaf Eriksson · 5 Nov 2012
Uppdaterad 6 Nov 2012
Polisen ryckte ut för att rädda utter

Polisen ryckte ut för att rädda utter Foto: Facebook/Polisen


klar

Artikellänk är kopierad

Polisen ryckte ut för att rädda utter
Polisen ryckte ut för att rädda utterFoto: Facebook/Polisen

Här vilar den lilla utterungern ut tillsammans med sin nya hundkompis efter att ha varit nära att drunkna i den iskalla Norrtäljeån på lördagen.  

Nu gör bilden succé på Facebook.

Det var på lördagskvällen som två förbipasserande hörde desperata pip från Norrtäljeån. När de gick närmare såg de den lilla utterungen, som förtvivlat försökte hålla sig över vattenytan.  – Den var nära att dö av utmattning. Men de lyckades få upp den med hjälp av två kastar, säger Mikael Södergren, stationsbefäl på polisen i Roslagen/Norrtälje.

Utter-räddarna larmade polisen, som kom till platsen och tog hand om djuret. 

Polisen kontaktade i sin tur Norrtälje kommuns viltvårdare. De såg till att uttern fick en varm dusch och fyra strömmingar i magen. Utterungen fick också sova ut, tillsammans med en varm hund. 

Polisen la upp en bild på den utmattade uttern och hund-kompisen på Facebook. Efter bara några timmar har över 1 200 personer gillat den.  – Det här var väl inte ett jättevanligt ärende. Men vi gör ofta serviceinriktade insatser som allmänheten aldrig får reda på. Det är kul när det vi gör uppskattas, säger Mikael Södergren.

När uttern återhämtat sig kommer den släppas ut i det fria.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro