ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen: Så upptäcker vi steroidmissbrukare

Linn Dahlgren · 13 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

DOPING. Polisen tar krafttag mot steroidanvändandet i Sverige och har nu specialutbildat ett par hundra poliser i hur man upptäcker dopningsbrott. – Vi går efter vissa typiska tecken, men det räcker inte att ha stora muskler, då hade nog en och annan polis fått följa med in också, säger Patrick Widell, kommissarie vid närpolisen Maria i Stockholm.

I går skrev Metro om Tomislav Boduljak som greps eftersom polisen trodde att han använde anabola steroider. Det gjorde han inte. Orsaken till gripandet var att polisen tyckte att han hade för stora kappmuskler, musklerna mellan axel och hals, och var ”vattnig” i kroppen.Det är två av de tecken som poliser letar efter när de misstänker dopningsbrott. Andra tecken är acne, kvinnligt formade bröst, hudbristningar, kroppsfixering och aggressivitet.– Varje enskilt tecken betyder inget i sig, acne till exempel kan man ju ha ändå, poängterar Patrick Widell.

De här tecknen är ju öppna för tolkning. Är det inte lätt att det blir fel?– Vi kan inte veta med säkerhet att någon använder steroider innan vi har testat urin eller blod, så vi kommer att göra fel även i fortsättningen, säger han.Polisen ska nu särskilt hålla utkik efter steroidanvändare för att i förlängningen minska antalet våldsbrott. – Man kan tänka sig att vi kommer att kolla i krogmiljön, de som går till och från gymmet. Det är där de finns. Det är ju inte de personer som sitter hemma och tittar på tv, de vill ju synas med sina muskler också, säger Patrick Widell.

klar

Artikellänk är kopierad

Linn Dahlgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro