ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen: Ser ut som ett rånmord

Anna Andersson · 21 Okt 2011
Uppdaterad 21 Okt 2011
Gården där lantbrukarparet mördades var fortfarande avspärrad i går.

Gården där lantbrukarparet mördades var fortfarande avspärrad i går. Foto: Christina Blom


Två greps i går kväll efter en intensiv spaningsinsats. Anhölls misstänkta för det brutala dubbelmordet .

klar

Artikellänk är kopierad

Två personer har gripits misstänkta för mordet på lantbrukarparet utanför Alingsås.  Det var sent i går eftermiddag som två personer anhölls i sin frånvaro.Efter en intensiv spaningsinsats under kvällen greps de båda personerna och sitter nu anhållna misstänkta för mord. Polisen var i går kväll mycket förtegen om de misstänkta samt detaljer kring gripandet.

Kommer de att förhöras under kvällen? – I normalfallet så griper man en person och så delges de misstanke och de får frågan om de erkänner och om de vill ha en offentlig försvarare. Sedan kommer det återupptas i morgon, det så det brukar vara, säger Thomas Fuxborg, presstalesman på polisen i Västra Götaland. Polisen vill inte kommentera om någon av personerna erkänt brottet. Under kvällen fanns inga misstankar om fler gärningsmän. – I nuläget har vi ingen som anhållits i sin frånvaro och mig veterligen finns det ingen mer som är misstänkt. Med sådant kan ändras fort, säger Fuxborg. Det var i onsdags efter lunch som paret hittades mördat på sin gård. Den 69-årige mannen hittades i en lada och hans 71-åriga hustru inne i boningshuset. – Paret var senast synligt, vid god vigör, i tisdags kväll. Det innebär att vi kunnat begränsa brottstiden, säger Fuxborg. Polisen bekräftade också uppgifterna om att det kan röra sig om ett rånmord. – Det är i nuläget vår arbetshypotes. Vi har kunnat konstatera att det saknas saker i boningshuset, och det tyder naturligtvis på att det är ett rån som gått överstyr, säger Thomas Fuxborg.

I dag kommer obduktionen av kropparna att inledas.

”Fruktansvärt det här”

Missionsförsamlingen och Svenska kyrkan tar emot personer som känner att de behöver någon att prata med efter händelserna i Långared vid Alingsås. Första kvällen var det ett 50-tal. – Man vill sitta ner i lugn och ro och reflektera över vad det här innebär. Man ställer sig frågan varför, säger Ulf Efraimsson, ordförande i Långareds missionsförsamling. Den 69-årige lantbrukaren hittades dödad i ladugården av vänner. En körs ordinarie dragspelare var förkyld och 69-åringen skulle spela i stället. – Det är fruktansvärt det här, säger en av dem som hittade 69-åringen.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro