ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen: sexköpare avslöjas för familjen

Andréas Jelvefors · 2 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

ERTAPPADE. Sexköpare i Stockholm löper nu större risk att deras fruar  eller sambor ska få reda på att de går till prostituerade. Fram till mars var praxis att traffickinggruppen i Stockholm skickade delgivning om brott och kallelser till den misstänktes arbetsplats.– Nu skickar vi kuverten direkt till hemmet. Det är egentligen gängse praxis när det gäller alla brott. Tidigare tog man hänsyn till de här männens önskemål att dölja sina förehavanden för familjen och skickade i stället brevet till deras arbetsplats. Men vi ser inte längre anledning till varför vi ska ta mer hänsyn till sexköpare än till andra brottslingar. Det är ju de som är orsaken till att kopplerimålen finns, säger Marie Ziljat, kriminalinspektör på traffickinggruppen i Stockholm.•• Vilka är reaktionerna?– Vi har fått flera upprörda samtal från fruar, men också från misstänkta som påtalat att deras fruar öppnat posten, säger Marie Ziljat.

Sexköpare ute i landet som tas på bar gärning har möjlighet att få posten från polisen dirigerad till den adress de önskar. Men när det gäller bordellhärvor kan en person dyka upp som misstänkt lång tid efter att brottet har skett. De åtta sexköpare som nu står åtalade i Stockholms tingsrätt delgavs misstanke om brott först cirka ett år efter att brottet ska ha begåtts.– Man kanske skulle kunna rikta kritik mot att vi skulle ha klarat av de här ärendena tidigare. Men går man in i en sådan här situation får man också ta med konsekvenserna i beräkningen, säger Marie Ziljat.

klar

Artikellänk är kopierad

Andréas Jelvefors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro