ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen shoppar och flirtar på arbetstid

e · 7 Feb 2013
Uppdaterad 9 Feb 2013
Officerare shoppar och flirtar på arbetstid

Officerare shoppar och flirtar på arbetstid Foto: Youtube


Polisen i Miami sköter inte sitt jobb. I stället för att svara på nödsamtal dricker de kaffe, går och shoppar och umgås med sina nära och kära. Bilder av händelserna visar på institutionens värsta fall av tjänstefel någonsin.

klar

Artikellänk är kopierad

Sex officerare har blivit påkomna med att fullständigt försumma sina uppgifter. Som bevis finns filmmaterial som bland annat visar hur polisen Dario Socarrás dricker kaffe i stället för att ingripa efter ett samtal om ett medvetslöst spädbarn. Dario Socarrás har även två gånger blivit påkommen med att umgås utanför ett köpcenter tillsammans med sin flickvän – samtidigt som han ignorerade ett väpnat rån och ett inbrott.

Sergeant Jennifer Gonzalez hör också till dem som ignorerat sina uppgifter. Enligt utredningen har hon flera gånger varit och shoppat på arbetstid. Vid ett tillfälle handlade hon så mycket på ett varuhus att hon fick be ett butiksbiträde att lasta in hennes varor till sin bil – polisbilen. Utredarna fann även att Gonzales under flera timmar besökt sina föräldrar, som bor i ett område långt utanför distriktet där hon arbetade.

Officer Jose Huerta var inte bättre. Han ljög flera gånger om sin tillgänglighet och struntade i att svara i telefon. Ett samtal som han väntade med att ta gällde ett femårigt barn som var inlåst i en bil – en händelse som snabbt kunnat leda till ett dödsfall i Miami.

Två officerare och en sergeant har nu fått sparken och tre har stängts av utan lön.

klar

Artikellänk är kopierad

e
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro