ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen ska bevaka flyktingboenden – med helikopter

Hugo Ewald · 28 Okt 2015
Uppdaterad 28 Okt 2015

Foto:  Björn Larsson Rosvall/Leif R Jansson/TT


Efter de bränder som ägt rum på asylboenden de senaste veckorna ska nu polisen börja bevaka boenden med helikoptrar utrustade med värmekameror. Det skriver polisen i ett pressmeddelande.

klar

Artikellänk är kopierad

Klockan 2 på natten mot onsdagen inträffade ännu en brand på ett asylboende i Sverige. Det är en av många bränder som ägt rum de senaste veckorna, och polisen ska därför börja att stärka sin bevakning. Det rapporterar Aftonbladet.► LÄS MER: Han vaktar flyktingboendet dygnet runt: ”Fördärvligt att folk bränner ner”

Polisens nationella operativa avdelning, Noa, har nu fått uppdraget att samordna av alla förundersökningar angående mordbränderna mot flyktingboenden. De kommer nu att sätta in polishelikoptrar utrustade med värmekameror för att mer förebyggande kunna bevaka flyktingboenden. – Polishelikoptern kan täcka stora ytor och är ett bra komplement till den övriga tillsynen, säger kommenderingschef Jonas Hysing, i ett pressmeddelande. Helikoptrarna ska enligt polisen ha en så avancerad teknisk utrustning att de kan upptäcka saker som inte går att ses från marken. – Med värmekameran ser vi väldigt bra även i kompakt mörker och kan leda polispatruller fram till en misstänkt gärningsman, säger Bengt Grönlund, chef för polisflyget, i pressmeddelandet. ► LÄS MER: Karta: Här är flyktingboendena som brunnit

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro