ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen ska ha kört ut EU-migrant i skogen – fallet utreds nu av JO

Åsa Larsson · 24 Nov 2015
Uppdaterad 24 Nov 2015
Kvinnan ska enligt anmälan ha blivit körd av polisen till en plats "ute i skogen". 

Kvinnan ska enligt anmälan ha blivit körd av polisen till en plats "ute i skogen".  Foto: TT


En EU-migrant i Bandhagen i Stockholm plockades upp av polis och blev utkörd i skogen, enligt en JO-anmälan. Nu ska händelsen utredas.

klar

Artikellänk är kopierad

Kvinnan gick tillsammans med en vän in i en mataffär i Bandhagen i slutet av augusti, enligt anmälan som gjorts av föreningen Hem, som jobbar ideellt med EU-migranter i Stockholm.

Enligt anmälan dricker vännen ur en vattenflaska och ställer ifrån sig den på en hylla. Dagen därpå blir kvinnan uppsökt av polis som visar henne händelsen på övervakningskameran.►LÄS MER: Här slängs romska kvinnorna ut ur matbutiken – för att de är romer Kvinnan försöker på dålig engelska förklara att det inte är hon, utan hennes vän som ställde flaskan på hyllan, enligt anmälan. Polisen tar ändå med kvinnan och kör henne till "det gamla lägret" i Skarpnäck. 

"Det är mitt i skogen och tack och lov att hon hade bussbilljett", skriver anmälaren, som dels tycker att fel person anklagats för något "som inte definierats som ett brott" och dels att det är fel att förflytta personen mot sin vilja.►DEBATT: Regeringen satsar 52 miljoner på romers inkludering Justitieombudsmannen (JO) har startat en utredning och vill veta den rättsliga grunden för ingripandet och vad polisen har att säga om saken.

Polisens pressavdelning meddelar att man kommer att ge sitt yttrande till JO och i övrigt inte kan kommentera utredningen i nuläget.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro