ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen slog till i Arjeplog efter misstankar om människohandel

Karl Enn Henricsson · 20 Mar 2018
Uppdaterad 20 Mar 2018
Polisen har slagit till mot flera adresser i Arjeplog och Piteå efter misstankar om människohandel. Arkivbild.

Polisen har slagit till mot flera adresser i Arjeplog och Piteå efter misstankar om människohandel. Arkivbild. Foto: Henrik Isaksson/IBL / IBL Bildbyrå


Polisen har slagit till mot flera adresser i Arjeplog och Piteå och gripit tre män. Misstankarna gäller bland annat människohandel då personer ska ha använts som arbetskraft inom restaurangbranschen. I utredningen finns en handfull offer.

klar

Artikellänk är kopierad

Vid lunchtid slog polisen till mot flera adresser i Arjeplog och Piteå, skriver polisen på sin hemsida. Tre personer greps.

– Det har skett i en koordinerad insats från polisens sida. Tre medelåders män är anhållna, säger Patrik Ström, kommissarie vid polisen i Norrbotten.

Brottsmisstankarna rör bland annat människohandel eftersom personer ska ha använts som arbetskraft inom restaurangbranschen.

– De alternativa brottsmisstankarna är grovt bedrägeri alternativt grovt ocker. Det finns en handfull målsäganden som fått stöd och hjälp, säger Patrik Ström.

Åklagare från Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet är inkopplad, skriver polisen vidare.

– Människohandel bygger på människors utsatthet med anledning av att de inte har uppehållstillstånd eller arbetstillstånd. De befinner sig olovligen i landet, och med anledning av det är den här enheten inkopplad, säger Patrik Ström.

Bakgrunden till razzian är ett tillslag i Arjeplog i oktober, enligt polisen.

– Resultatet av den har lett till den här utredningen, och vi var nu redo att gripa de misstänkta. Vi är väldigt nöjda med den insats som varit, säger Patrik Ström.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro