ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen slog till mot festande kriminella i natt

Åsa Larsson · 27 Feb 2016
Uppdaterad 27 Feb 2016
Ett 20-tal poliser gjorde i natt kring 40 kroppsvisiteringar och stoppade bilar på väg in till centrala Stockholm.

Ett 20-tal poliser gjorde i natt kring 40 kroppsvisiteringar och stoppade bilar på väg in till centrala Stockholm. Foto: Johan Nilsson/TT


Polisen jagade i natt kriminella på innerstadskrogar i Stockholm. Insatsen blev lyckad – både vapen och narkotika hittades vid kroppsvisiteringarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Motivet till insatsen på populära krogar i Stockholms innerstad är det ökade våldet i krogmiljö, skriver SVT. Polisen i samarbete med Kronofogden kunde bland annat beslagta pengar och ägodelar från personer med skulder på hundratusentals kronor.

Polisen stoppade även bilar på väg in till stan natten till lördag.

– Vi tittar efter kriminella personer som är på väg in till stan för att festa och ge sken av den ”kriminella glorian” för att visa upp att man är lyckad kriminell. Det är någonting som vi inte tycker att man ska göra. Om man till exempel har skulder och livnär sig på kriminalitet. Då ska man inte bränna pengar som man egentligen är skyldig brottsoffer, säger insatsledaren John Franco till SVT.►LÄS MER: "De flashar med rånpengar på krogen" Det finns även problem med våld och hot i krogmiljön i Stockholm. En krogägare berättar för polisen att hans dörrvakter får påhälsning hemma av kriminella som nekats inträde på krogen.

– Insatsen är egentligen en konsekvens av det upptrappade våldet som vi ser i krogmiljön, säger John Franco.

Det är enligt honom den första insatsen i sitt slag, men han hoppas att det kommer flera, skriver SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro