ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen söker fler offer för nätpedofil

Anders Göransson · 6 Nov 2013
Uppdaterad 6 Nov 2013

Hittills har ett 30-tal anmälningar kommit in mot den man i 30-årsåldern som sitter häktad, misstänkt för att ha utnyttjat barn sexuellt över nätet. Men polisen tror att fler drabbats, och går nu ut med fler av de alias som mannen använde på nätet.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen, som greps i Stockholms förorten Husby i början av oktober, var aktiv på olika sajter och förmådde unga flickor att utföra sexuella handlingar vid webbkamera och Skype. Bilder och filmer användes för att utöva utpressning.

De utsatta flickorna är i åldern 12-17 år.

Först gick polisen ut med fyra av mannens nätalias: Sebbe_90, william_w93, adam_andersson93 och jacob:larsson93.  I hopp om att fler utsatta offer ska anmäla släpps ytterligare alias som mannen använt: Kingadamn, nniklassoderqvist, william.L91, Sebastian forell och second2editionn.

– Vi vet att det finns fler drabbade. Vi har analyserat de beslagtagna datorerna och hittat fler personer som inte är identifierade än. Det bästa är om de kontaktar oss självmant, säger Jörgen Lindeberg vid Rikskriminalpolisens it-brottssektion.

Drabbade eller andra med information kan mejla till [email protected] så återkommer polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro