ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Polisen söker misstänkt för våldtäkt – går ut med signalement

Fredrik Samuelson · 15 Nov 2018
Uppdaterad 15 Nov 2018
Polisen vädjar till vittnen att höra av sig.

Polisen vädjar till vittnen att höra av sig. Foto: Foto: Wikimedia Commons


En kvinna anmälde i helgen att hon blivit våldtagen i Skellefteå. Efter nya förhör med henne går polisen ut med signalement på den misstänkte för att få in fler tips.

klar

Artikellänk är kopierad

Kvinnan berättar att hon vid 01-tiden natten mot söndagen gått ut från nöjeslokalen Verandan i Skellefteå, ner till strandpromenaden och sedan upp till Strandgatan när en man tryckt henne mot en husfasad och utfört sexuella handlingar som enligt polisen är att jämföra med samlag.

Mannen ska ha flytt när en kvinna kom förbi och polisen vill att hon hör av sig, som Metro tidigare berättat.

Polisen går ut med signalement

Efter nya förhör med den utsatta kvinnan går man nu ut med ett signalement på den misstänkta våldtäktsmannen.

”Mannen såg städad ut och hade ljust hår som var blont eller cendréfärgat och tillrättalagt. Han var ljus i hyn och var vid tillfället klädd i en mörk jacka. Kvinnan som med skor är ungefär 170 cm lång uppger att mannen var längre än henne. Vilken ålder mannen har vet vi inte i dagsläget”, skriver polisen på sin hemsida.

Söker personer som fotat och filmat

Polisen tror att mannen tidigare den kvällen varit på Verandan och söker nu personer som fotograferat och filmat där den kvällen och natten.

”Vi vill därför att de personer som lagt upp något på sociala medier eller endast fotograferat inne på nattklubben kontaktar polisen via vår särskilda tipstelefon på telefonnummer 073-020 58 16”, skriver polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro