ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen stoppade rattsurfare – kan vara första fallet med nya lagen

Björn Berglund · 1 Feb 2018
Uppdaterad 1 Feb 2018
Den skärpta lagen träder i kraft i dag och gäller även GPS-användning, enligt polisen.

Den skärpta lagen träder i kraft i dag och gäller även GPS-användning, enligt polisen. Foto: Alamy/IBL


En bilförare i Umeå stoppades av en polispatrull och riskerar nu böter. Lagöverträdelsen? Bilisten körde och höll i en mobiltelefon samtidigt, vilket är förbjudet från och med i dag.

klar

Artikellänk är kopierad

Den nya lagen trädde i kraft den 1 februari och gör det förbjudet att hålla i en mobiltelefon eller annan kommunikationsutrustning när du kör bil. Ingripandet, som skedde kring lunchtid vid flygplatsen Alvik i Umeå, kan vara det första i sitt slag, rapporterar SVT Västerbotten.

– Vad jag kan se har vi inte fått in något annat sådant ärende idag, säger Peder Jonsson, kommunikatör hos polisen i Umeå, till SVT.

Umeåpolisen har inga särskilda patruller som spanar efter rattsurfare. Det aktuella fallet rör en vanlig patrullering där polisen noterade hur bilen kördes. Personen fick ett strafföreläggande för förseelsen, men vilka böter det blir fråga om är fortfarande inte klart, enligt Peder Jonsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Berglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro