ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen Ted höggs i nacken – vill ändå fortsätta jobba

Karl Enn Henricsson · 4 Sep 2017
Uppdaterad 4 Sep 2017
Polismannen Ted Eriksson knivhöggs i nacken på Medborgarplatsen i Stockholm.

Polismannen Ted Eriksson knivhöggs i nacken på Medborgarplatsen i Stockholm. Foto: Nyhetsmorgon/TT


Polisen Ted Eriksson höggs med kniv i nacken då han patrullerade på Medborgarplatsen i Stockholm. Trots tvivlen vill han fortsätta jobba som polis: "Det är min vilja. Både min pappa och min syster är poliser. Jag vill fortsätta i familjeföretaget", säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

klar

Artikellänk är kopierad

Under torsdagen patrullerade den 33-årige polismannen Ted Eriksson tillsammans med en kollega på Medborgarplatsen i Stockholm. Tillsynes oprovocerat knivhöggs han i nacken.

– Det känns som man går i ett moln. Det är svårt att ta in det som har hänt – att en människa ville ha ihjäl mig helt oprovocerat, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

Han berättar att han troligen kommer att bli helt återställd fysiskt, men att han varje dag får försöka hantera det mentala.

Om de tankar som sköljde genom huvudet direkt efter attacken, säger han:

– Kommer jag någonsin kunna jobba som polis nu? Hur ska jag någonsin kunna vara ute och patrullera som polis utan vara paranoid? Jag blev besviken på den här personen som gjort att det får mig att tveka till mitt jobb, säger han i Nyhetsmorgon.

På frågan om han vill och har ork att fortsätta inom polisyrket, svarar han:

– Ja absolut, det är min vilja. Både min pappa och min syster är poliser. Jag vill fortsätta i familjeföretaget.

I programmet medverkade även Lena Nitz, ordförande för polisförbundet, som berättade att våldet har blivit grövre och riktas nu mer mot enskilda polismän.

Den 17-åring som misstänks för mordförsöket på Ted Eriksson sitter häktad.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro