ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen: Terrorinsatsen trappas ner

Johan Wikén · 23 Nov 2015
Uppdaterad 23 Nov 2015
Mats Sandberg, chef för NCT, Anders Thornberg, Säpochef, och Mats Löfving, chef för polisens Nationella operativa enhet, NOA på Säpos presskonferens om den höjda säkerhetsnivån.

Mats Sandberg, chef för NCT, Anders Thornberg, Säpochef, och Mats Löfving, chef för polisens Nationella operativa enhet, NOA på Säpos presskonferens om den höjda säkerhetsnivån. Foto: TT


Nu trappas terrorinsatsen ner från polisens sida. Den särskilda händelsen” som inleddes i onsdags är avslutad. Men de uppmanar fortfarande till vaksamhet hos allmänheten.

klar

Artikellänk är kopierad

I samband med att en man anhölls i sin frånvaro misstänkt för förberedelse till terrorbrott så inledde polisen en ”nationell särskild händelse”. Nu är den avslutad.

►LÄS MER: Professorn: Tredje världskriget har redan börjat

– Polisens planering sker nu utifrån att uthålligt kunna möta det höjda terrorhotet mot Sverige på längre sikt. Polisen fortsätter ha en förhöjd insatskapacitet, ökad vaksamhet och vid behov särskilda tillsyns- och bevakningsinsatser, säger Mats Löfving, chef för polisens nationella operativa avdelning, i ett pressmeddelande.

Men polisen uppmanar fortsatt allmänheten att vara vaksam, uppfattar man något som sticker ut från det vardagliga vill de att man hör av sig.

− Den höjning av hotnivån till ”högt hot” som chefen för Säkerhetspolisen har beslutat om kvarstår. Bedömningen är att polisen efter vissa anpassningar kan fortsätta bedriva det säkerhetshöjande och trygghetsskapande arbetet inom ramen för det ordinarie polisarbetet, säger Mats Löfving.

LÄS MER: Obama och Putin ska utplåna Islamiska staten – tillsammans

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro