ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen till boende inför nazistmöte: Ta in allt löst från tomten

Tomas Lundin · 23 Aug 2014
Uppdaterad 23 Aug 2014
Svenskarnas partis partiledare Stefan Jacobson fick fingret när han talade i Almedalen i somras. Polisen rustar nu för häftiga protester när partiet ordnar valmöte på tre olika platser samtidigt.

Svenskarnas partis partiledare Stefan Jacobson fick fingret när han talade i Almedalen i somras. Polisen rustar nu för häftiga protester när partiet ordnar valmöte på tre olika platser samtidigt.


På lördagen håller nazistiska Svenskarnas parti valmöten på tre olika platser i Skåne samtidigt. Polisen räknar med massiva protestaktioner och tar in extra personal från andra delar av landet.– Vi har förberett oss för alla olika eventualiteter.

klar

Artikellänk är kopierad

Svenskarnas parti, som vill kasta ut invandrare ur landet och gå ur EU, håller på lördagen valmöten på tre olika platser i Skåne. Ett massivt polisuppbåd med förstärkningar från Västra Götaland och Stockholm ska se till att det inte urartar.

LÄS MER: 200 motdemonstranter i Ystad – Polisens uppgift här i dag är att ansvara för ordningen och säkerheten vid de här valmötena och då handlar det om att medborgare och politiker som talar här i dag ska uppleva att mötena kan genomföras på ett tryggt sätt, säger Katrin Bergqvist, kommunikationsansvarig för Skånepolisens valkommendering.

LÄS MER
Här är småpartierna som fick röster i EU-valet

I Limhamn, där ett av mötena kommer att genomföras, har boende fått en skriftlig rekommendation om att de ska ta bort lösa föremål från tomten eller från balkonger på nedre våningen.

– Vi har förberett oss för alla olika eventualiteter. Vi har tagit höjd för att det kan komma andra människor till platsen som har andra åsikter, säger Katrin Bergqvist. ► LÄS MER: Jack Werner: Ohippa men läskiga ändå Polisen har också haft volontärer som gått runt och talat med boende i runt Limhamns torg, men Bergqvist säger att hon inte fått några indikationer på att Limhamnsbor och näringsidkare varit särskilt oroliga för våld och skadegörelse.

Hon vill inte gå in på om polisen känner till att det är några organiserade grupper som kommer att försöka störa Svenskarnas partis valmöten, som hålls i Ystad klocka 10-11, i Limhamns utanför Malmö klockan 14-16 och i Helsingborg klockan 18-19.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro