ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen: Till er med fördomar mot ensamkommande flyktingbarn

Alva Forsberg Fierro · 13 Sep 2015
Uppdaterad 4 Maj 2017

Foto: Polisen/ TT


Polisen i Lund har skrivit ett hjärtskärande inlägg på Facebook som beskriver hur de räddar en ung pojke från att begå självmord. Texten har delats av tusentals och hyllas nu på nätet.

klar

Artikellänk är kopierad

16-åringen som försökt att ta sitt liv hämtas i ambulans och förs sedan till sjukhus där polisen försöker trösta den skärrade tonåringen. Polisen har skildrat den omtumlande händelsen i ett inlägg med rubriken ”VAD FAN HÅLLER VI PÅ MED?” – som hittills har delats över 7 000 gånger och gillats av över 24 000 personer.

”Vad har du upplevt för hemskheter i ditt liv? Vad är det du varit med om som gör att du mår så fruktansvärt dåligt? Din bakgrund innehåller förmodligen hemskheter jag inte ens kan föreställa mig; ett helvete som trasat sönder dig inombords och fyllt en så ung människa med all denna ångest och oro. Du är inte den första jag träffar. Och du kommer absolut inte vara den sista.”, skriver polisen i inlägget.

►LÄS MER: Polisen Lindas inlägg hyllas: ”Dö inte i mina armar”

Inlägget har även en uppmaning.

”Så, till alla med förutfattade meningar om ensamkommande flyktingbarn: Tänk om ni hade kunnat följa med under ett arbetspass i polisbilen och se vad jag sett. Höra vad jag hört. Uppleva vad jag upplevt och känna vad jag har känt. Då tror jag ni både hade ändrat åsikt och skämts rejält. Och sedan ställt en fråga och riktat den till hela mänskligheten.”

Många har kommenterat texten med uppskattande ord. ”Så bra skrivet och tänkvärt.”, ”Tack för att det finns människor som du” och ”Tack för att de delade med dig”, skriver några personer på Facebook.

►LÄS MER: Polisens gripande inlägg om Spice till föräldrar

Läs hela inlägget här:

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro