ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen tror sig veta olycksorsak

Stockholm TT · 2 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Under torsdagen påbörjades arbetet med att undersöka de två bussarna i kraschen på väg 288 mellan Östhammar och Uppsala. -Hur lång tid det kommer att pågå vet jag inte, men det är säkert inte klart i dag (torsdag), säger Christer Nordström, presstalesman vid polisen i Uppsala län, till TT. Parallellt med det pågår även analysen av bussarnas färdskrivarblad. Dessutom skulle passagerarna börja höras under dagen, men det är inte klart hur många. Flera av de inblandade i den svåra olyckan mår fortfarande psykiskt dåligt. Ganska övertygad Polisen har hört de båda busschaufförerna som mår bra efter omständigheterna. Dessutom har den lastbilschaufför som hade parkerat sin lastbil i en parkeringsficka i närheten av olycksplatsen frågats ut. -På det stora hela är polisen ganska övertygad om hur olyckan gick till, men det krävs mer av utredning för att säga mera exakt, säger Christer Nordström. Eftersom fler personer ska höras vill polisen inte gå ut med sin slutsats ännu, men Nordström säger att ingen har delgivits misstanke för något brott.

Det finns olika uppgifter om hur många passagerarna som satt i de båda bussarna vid olyckstillfället. Bussbolaget kan säga hur många som klivit på, men någon eller några kan ha klivit av före olyckan. Detta utreds nu.

Vägsträckan är periodvis tätt trafikerad men enligt polisen finns inga vittnesuppgifter från andra trafikanter. -Däremot är vi naturligtvis mycket intresserade av att komma i kontakt med andra trafikanter som möjligtvis varit på denna väg och kanske blivit omkörda av eller legat efter någon av bussarna, säger Christer Nordström. Vid olyckan omkom sex personer och över 20 skadades. Fem av dem vårdades fortfarande på Akademiska sjukhuset. Deras tillstånd är stabilt, uppger sjukhuset. Tyst minut På fredag kommer Upplands lokaltrafik att hålla en tyst minut för att hedra de omkomna. Det innebär att alla bussar i regiontrafiken och stadstrafiken i Uppsala stannar mellan klockan 12.00 och 12.01. -Vi känner att vi vill framföra en kondoleans och detta är ett lämpligt sätt att göra det. Det blir också ett tillfälle för alla anställda hos våra entreprenörer att visa sitt deltagande, säger Sture Johansson som är informationschef vid Upplands lokaltrafik. Sture Johansson har träffat bussförare som berättat att de känner olust, dels för att de känner någon drabbad, dels för att de själva är ute på vägarna och kör med de risker det innebär.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro