ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen utfärdar rikslarm efter morddömde rymmaren

David Peterson · 13 Jul 2018
Uppdaterad 13 Jul 2018
Morddömde Kristofers Kastellanoss har varit på fri fot i över 30 timmar efter att ha rymt.

Morddömde Kristofers Kastellanoss har varit på fri fot i över 30 timmar efter att ha rymt. Foto: TT/Polisen


Polisen har avbrutit sökandet efter morddömde Kristofers Kastellanoss efter 30 timmars jakt utanför Laxå. Samtidigt utfärdas ett rikslarm efter mannen och sökandet påbörjas på andra platser i landet.

klar

Artikellänk är kopierad

I går rymde Kristofers Kastellanoss från Kriminalvården under en fångtransport. Enligt uppgift till Metro bad han personalen stanna transporten så att han skulle kunna kissa. Men under kisspausen försvann Kastellanoss in i skogen och Kriminalvården lyckades inte stoppa honom.

Polisen har sökt efter mannen i över 30 timmar i området kring Laxå där han försvann in i skogen. Men nu avbryts sökandet.

– Vi tror inte att han är kvar. Det vi får göra nu är att jobba bredare. Vi kommer att bedriva yttre och inre spaningen, säger Henrik Olars, polisens presstalesperson i Bergslagen.

Utfärdat rikslarm

Jakten efter mannen sker nu på platser i landet som polisen bedömer som intressanta. Samtidigt har polisen utfärdat ett rikslarm efter rymlingen.

– Det innebär att hela Sveriges poliser tittar efter honom. Vi håller koll efter honom i hela Sverige, säger Henrik Olars.

Kristofers Kastellanoss dömdes i tingsrätten i april till 14 års fängelse för ett brutalt knivmord i Tullinge, söder om Stockholm. Han har överklagat domen till Svea hovrätt och har suttit häktad i väntan på ny rättegång.

Beskrivs som desperat

Polisen beskriver mannen som desperat.

– Det är klart man ska vara försiktig. Man ska inte gå fram till honom utan naturligtvis ringa till oss, säger Henrik Olars.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro