ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen utreder tjänstemännens privata inköp i Cannes

Fredrik Beckman · 7 Nov 2013
Uppdaterad 7 Nov 2013

Tjänstemän från Göteborg som köpt kläder och alkohol för skattebetalarnas pengar kan nu får rättsliga följder. Polisen inleder en förundersökning. Tjänstemännen är misstänkta för bedrägeri och, i ett fall, även urkundsförfalskning.

klar

Artikellänk är kopierad

Strand i det franska semesterparadiset Cannes.
Strand i det franska semesterparadiset Cannes.Foto: TT Bild

Det var på tisdagen som tv-programmet Uppdrag Granskning avslöjade att tjänstemän i kommunen spenderat mycket pengar under den internationella fastighetsmässan i Cannes. Det framkom även att det gjorts privata inköp på skattebetalarnas pengar.

I och med att programmet visades, fick polisen nys om det. Och bedrägerienheten i Storgöteborg upprättade själva två polisanmälningar.

– Vi kommer att inleda förundersökning. Det finns skäl att anta att brott har förövats, säger Magnus Lindegren, chef på bedrägerisektionen, Storgöteborg.

Nästa steg för polisen är att begära ut den informationen på de kommunala bolagen eller förvaltningarna som finns om inköpen.

– Det är två kvitton. Ett avsåg ett svart kvinnoplagg som var i storlek 40 för 60 euro. Ett var vin, ost och sparris där det stod frukostmat, säger Magnus Lindegren.

Vad riskerar tjänstemännen för straff?

– Straffskalan är böter eller fängelse i upp till två år. 

LÄS MER: Köpte kläder och dyrt vin för skattepengar

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro