ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen vädjar efter vittnen – 58-åring slogs ner av gäng

Fredrik Beckman · 9 Okt 2012
Uppdaterad 9 Okt 2012

Foto: Hasse Holmberg/Scanpix


58-årig man slogs ner oprovocerat i Gårdsten av ungdomsgäng. I går tog polisen fyra unga killar till förhör. Nu vädjar polisen efter fler vittnesuppgifter.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var på kvällen den 28 september som en 58-årig man blev brutalt nedslagen av ett gäng ungdomar i Gårdstens centrum. 

Misshandeln ska ha varit oprovocerad. Efter att mannen blev nedslagen ska han ha fått ta emot en mängd slag och sparkar från ungdomsgänget. Enligt polisen ska vittnen ha uppgett att gänget bestod av ett tiotal personer.

Inte förrän ett vittne ska ha skrikit åt dem att sluta sprang de därifrån.

I går slog polisen till mot fyra killar, två 15-åringar, en 16-åring och en 17-åring. De satt i förhör under gårdagen och i vart fall tre av dem anhölls av åklagare.

– De har delgetts misstanke om grov misshandel, säger Teresia Lagnefors, polisens presstalesman.

– Vi vill inte gå in på för mycket detaljer. Det är ganska unga personer. Det kan fortarande finnas fler som kommer att misstänktas och tas till förhör.

En av ungdomarna är dömd för misshandel tidigare. Han dömdes till dagsböter så sent som 17 september. Det var i juni som han ska ha sparkat en annan person.

I samband med den utredningen fick han gå igenom samtal med socialsekreterare. Där beskriver han själv sig som att ”bland sina kompisar är det han som är lite av en ledare”.

I samma utredningssamtal säger han att han tyckte att det var onödigt att sparka och att han har lärt sig en läxa: ”NN säger att han inte kommer att hamna i samma situation igen då han nästa gång kommer att lösa problemet genom att prata.”

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro