ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen vädjar till hans offer

metro · 28 Aug 2011
Uppdaterad 28 Aug 2011
Polisen söker kontakt med 35 flickor som pedofilen har kontaktat. Anna Norlén är psykolog och Christer Axling utredningsledare.

Polisen söker kontakt med 35 flickor som pedofilen har kontaktat. Anna Norlén är psykolog och Christer Axling utredningsledare. Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX


41-årig man misstänks ha utsatt 50 unga flickor för sexbrott på nätet. Polisen: Vi vill att de som har drabbats hör av sig till oss” .

klar

Artikellänk är kopierad

Med alias som ”Peter” och ”[email protected]” misstänks den 41-årige mannen ha sökt upp ett stort antal unga flickor och utsatt dem för sexbrott på nätet. Nu vädjar polisen om hjälp för att komma i kontakt med flera av den misstänkte pedofilens offer. – Vi ser att den här mannen varit aktiv i flera år och vill att de som drabbats hör av sig till oss, säger Christer Axling, utredningsledare vid Södertörnspolisen. Härvan, som beskrivs som mycket omfattande, uppdagades i våras när en ung flicka polisanmälde den 41-årige mannen för våldtäkt och olaga frihetsberövande. Vid husrannsakan i mannens hem i Haninge hittade polisen tusentals chattloggar i hans dator, varav ett stort antal avsåg konversationer av brottslig karaktär med unga flickor i åldrarna 7–18 år där flertalet varit under 15 år. – Tillvägagångssättet har varit snarlikt. Han har börjat konversera beskedligt, och så fort han märkt att han fått medhåll har han kommit med sexförslag som i flera fall haft sadistisk karaktär. Syftet har varit att stämma träff vilket kan ha skett i 3–5 fall, säger Christer Axling. Polisen utreder nu 50 fall i ärendet där 15 av offren har identifierats. För att komma i kontakt med övriga 35 ska polisen i dagarna skicka ut ett mejl till de drygt 800 e-post adresser som påträffats i mannens dator. – Vi väljer också att gå ut med hans alias för att uppmana föräldrar att hålla koll, säger Christer Axling. Mannen – som sedan i april sitter häktad för bland annat olaga frihetsberövande, grov våldtäkt, våldtäkt och barnpornografibrott – har gjort vissa medgivanden.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro