ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen varnar för bluffmejl från Netflix”

Emmelie Wallroth · 11 Jul 2014
Uppdaterad 11 Jul 2014

Foto: TT


Polisen har fått in flera anmälningar gällande ett mejl som ser ut att komma från Netflix. Fullföljer man alla steg i mejlet kan det sluta med att bedragaren tömmer bankkontot.

klar

Artikellänk är kopierad

I mejlet, som ser ut att komma från den populära streamingtjänsten Netflix, tackar avsändaren för den tid man har varit kund hos dem. Skulle du vilja fortsätta vara kund så uppmanas du att klicka dig vidare till en länk i mejlet.

Men i den länken döljer sig en trojan.

– Det är en relativt avancerad trojan som innebär att man går vidare i flera olika steg och fyller i uppgifter. Till slut har man avslöjat så pass mycket att de kan komma åt bankuppgifter och konton, säger Ditte Westin vid polisens nationella bedrägericentrum.

Enligt henne kan bedragaren få tillgång till personens identitet, banksiffor och säkerhetskoder – om man fullföljer alla steg i mejlet.

– Man får personen att avslöja för mycket saker.

Enligt polisen är många av bluffmejlen ”taffligt gjorda”, men just det här som ser ut att komma från Netflix ska vara bra gjort.

Vad ska man göra om man får ett sådant mejl?

– Släng det. Vi varnar om sådana här mejl ganska ofta. Man måste förstå att företag eller banker aldrig skickar ut mejl för att fråga efter personliga uppgifter. De jobbar inte så, säger Ditte Westin.

Polisen varnar för nytt bedrägeri på Facebook

Lurades på 170 000 i unikt bedrägeri

Omöjligt att skydda sig mot SL-bedragarna

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro