ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen varnar för dödstabletter under falskt namn

Malin Jansson · 6 Feb 2018
Uppdaterad 6 Feb 2018
Tabletterna som polisen nu varnar för finns i två varianter, en som ser ut som Xanax-stavar och en som ser ut som Oxycontin men är märkta OP 80.

Tabletterna som polisen nu varnar för finns i två varianter, en som ser ut som Xanax-stavar och en som ser ut som Oxycontin men är märkta OP 80. Foto: Polisen


Tabletter som sålts på gatan i Malmö och i Stockholm har visat sig vara förgiftade. Det uppger polisen som nu varnar alla missbrukare för att tabletterna är livsfarliga.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen i både Stockholm och Malmö har påträffat tabletter som ser ut som lugnande medel men som i själva verket är förgiftade. Sedan i november i fjol handlar det om cirka tio beslag.

Nu går polisen ut med en varning till landets alla missbrukare då tabletterna är dödliga.

Tabletterna ser ut som om de receptbelagda tabletterna Xanax och Oxycontin. Den första skrivs ut mot ångest och den andra mot svår smärta – men vissa missbrukare använder dessa för att få ett rus.

De tabletter som beslagtagits har efter en analys istället visat sig innehålla två olika typer av fentanyl – substanser som är olaglig och tusen gånger starkare än morfin.

– Cyklopropylfentanyl är en av de farligaste fentanylsubstanser som finns. Bara under andra halvåret 2017 orsakade den över 60 dödsfall i Sverige, säger Stewe Alm vid nationella operativa avdelningens underrättelseenhet i ett pressmeddelande.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Jansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro