ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen varnar för falska p-böter – så ser du om boten är fejk

Emmelie Wallroth · 25 Aug 2015
Uppdaterad 25 Aug 2015

Foto: TT


Den senaste veckan har polisen och Stockholms stad tagit emot flera anmälningar om falska p-böter. Jag reagerade på att det var så mycket”, säger en person som drabbats till Dagens Nyheter.

klar

Artikellänk är kopierad

Under måndagen gick polisen ut på Facebook och varnade för att de den senaste veckan har fått in flera anmälningar från personer som fått falska parkeringsböter utfärdade i Stockholm.

”Anar du oråd bör du kontrollera om utfärdaren är behörig och polisanmäla om du upptäcker att du blivit utsatt för en bluff”, skriver polisen på Facebook.

►LÄS MER: Farshad fick falska p-böter

DN har pratat med en man som efter ett besök på en lunchrestaurang hittade en p-bot på 1 000 kronor på bilen.

– Jag reagerade på att det var så mycket, säger han till tidningen.

Och sedan märkte han att någonting var fel. Tidsangivelsen på boten stämde inte – sluttiden var satt tidigare än starttiden. När han sedan skulle betala boten kände bankappen inte igen bankgirot. Han kontaktade parkeringsbolaget fick han veta att det var en falsk p-bot.

►LÄS MER: Över tusen fick felaktiga parkeringsböter i Skåne

Både på kommunen och hos polisen har man fått in anmälningar om de falska böterna.

– Det är bedrägeri och vi ser mycket allvarligt på detta. Det ser ut som en vanlig parkeringsbot, men mottagare är Parkeringsbolaget Sverige AB, och ett bankgiro finns kopplat. Vi betraktar det som förfalskningar och har gjort polisanmälningar, säger Jarina Edlund, jurist på Trafikkontoret på Stockholms stad, till DN.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro