ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen varnar för fler bomber

Elin Jäderström · 16 Aug 2011
Uppdaterad 16 Aug 2011
Karl Johan Göransson, yttre befäl, plockar ut mer grön tejp från fotbollsplanen där det misstänkta föremålet sprängdes.

Karl Johan Göransson, yttre befäl, plockar ut mer grön tejp från fotbollsplanen där det misstänkta föremålet sprängdes. Foto: Urban Brådhe


Misstänkt bomb hittad på fotbollsplan i Sköndal. Polisen varnar för föremål i grön tejp Det såg ut som att något sprängts där”.

klar

Artikellänk är kopierad

Förra veckan exploderade en sprängladdning på en förskola i Sköndal i södra Stockholm och en fyraårig flicka skadades. I går kväll greps och anhölls en tonårspojke misstänkt för explosionen. Bara timmar efter gripandet hittades ett annat misstänkt föremål på en fotbollsplan i närheten av ynglingens hem. Området spärrades av och bombtekniker kom till platsen. Föremålet sprängdes senare av polisen som då kunde konstatera att det inte fanns någon risk för ytterligare explosion. Polisen är förtegen om kopplingen mellan de två ärendena men gick genast ut med en varning till allmänheten. Det kan finnas fler bomber i närheten. – Hittar man föremål inlindade i grön tejp ska man vara vaksam och genast kontakta oss, säger Sven- Erik Olsson, presstalesman på polisens länskommunikationscentral. På fotbollsplanen hittades även utspridda rester av grön tejp. – Det såg ut som att något sprängts där tidigare, säger Sven-Erik Olsson. – Vi kommer nu att fortsätta undersöka området och den misstänktes bostad.

klar

Artikellänk är kopierad

Elin Jäderström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro