ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen varnar för samtal från utländskt nummer

Emmelie Wallroth · 26 Sep 2014
Uppdaterad 26 Sep 2014

Foto: TT/Skärmdump Facebook


Polisen varnar för samtal där en person påstår sig vara en släkting som ligger skadad på sjukhus. 

klar

Artikellänk är kopierad

Eftersom det pågår en förundersökning vill inte polisen berätta vilket språk de som ringer pratar eller vilket telefonnummer man ringer från – men det ska röra sig om ett utländskt nummer.

– Vi är väldigt försiktiga kring detaljer och vill inte att man låser sig vid vilket språk de talar. De kanske byter språk, säger Ditte Westin vid polisens nationella bedrägericenter.

Enligt polisen har bedragarna använt sig av olika tillvägagångssätt – men ringt från samma nummer.

I ett av fallen har de påstått att de är en släkting som ligger skadad på sjukhus och behöver pengar till sjukhuskostnader och vård. I ett annat fall har de påstått att den de ringer till har varit medverkande till att en annan person har skadats, och att man kommer stämmas om man inte betalar in pengar till en advokat.

– Men alla anmälningar har samma tema, att en person är skadad och ligger på sjukhus.

I nuläget har polisen fått in flera anmälningar, samtliga från personer som bor i Stockholm. Ingen av anmälarna har betalat in några pengar.

– Men vi vet ju inte om de har lyckats. De som är lurade vet ju inte att de är utsatta för brott. Vi hoppas att de ser varningen och anmäler, säger Ditte Westin.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro