ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen: Vi gjorde inget fel

Leif Oldenburg · 11 Feb 2014
Uppdaterad 12 Feb 2014

Inför inslaget i kvällens Uppdrag Granskning har polisen i Stockholm lagt ut en egen elva minuter lång videointervju där insatschefen i Husby, Tomas Koppelman Hellgren, förklarar polisens agerande.

klar

Artikellänk är kopierad

När fyra poliser i skyddsvästar bryter sig in i lägenheten på Oslogatan händer allt mycket snabbt. Mannens hustru separeras till köket, polisen kastar varningsgranater och skjuter ett varningsskott mot mannen som befinner sig vardagsrummet. Enligt polisens version vägrar 68-åringen att ge upp utan närmar sig i stället polisen med en stor kniv. Då avlossas det dödande skottet.

– Vi gör alla de åtgärder vi ska men han väljer ändå att gå till angrepp. Det är han som tar första steget och vi hamnar i ett nödvärnsläge och är tvingade att göra det vi gör. Som jag ser det har polisen inte gjort något fel, säger Tomas Koppelman Hellgren.

– Vi har varit med om väldigt många tragiska fall där vi har avvaktat och det har gått åt andra hållet. Jag kände att vi inte kunde göra det i det här fallet.

I polisens video får Tomas Koppelman Hellgren frågan om han ångrar något i processen.

– Nej, jag har gått igenom det efteråt. Vi var tvingade att gå in för att säkerställa att kvinnan var oskadd. Det beslutet jag tog då står jag fast vid.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro