ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen: Över 5 000 direktavvisades vid inre gränskontroller förra året

Filip Häggberg · 16 Jan 2018
Uppdaterad 16 Jan 2018
En av platserna där gränspolisen har som ansvar att göra inre gränskontroller är på Hyllie station.

En av platserna där gränspolisen har som ansvar att göra inre gränskontroller är på Hyllie station. Foto: Johan Nilsson/TT


De inre gränskontrollerna i södra Sverige är inne på tredje året. Nya siffror visar att polisen direktavvisade 5 327 personer under 2017 – och att nästan 300 personer frihetsberövades.

klar

Artikellänk är kopierad

5 327 personer. Så många direktavvisades vid polisens inre gränskontroller i polisregion Syd under 2017.

Dessutom togs 126 personer i förvar och 288 frihetsberövades för misstanke om brott, skriver polisen på sin hemsida.

Sammanlagt jobbar 235 personer på den inre gränskontrollsektionen, som ansvarar för Lernacken, Hyllie station och Helsingborg.

Bland medarbetarna talas det 34 olika språk.

– Vi ser mycket positivt på att vi har både mångfald och bredd vid gränspolisen. Gränspolisen är det första man möter när man kommer till Sverige via Öresundsförbindelsen eller till Helsingborg. Personalen har professionellt bemötande som en hjärtefråga i det dagliga arbetet, säger Michael Mattsson, chef för gränspolisen i region Syd.

Enligt polisen har man under 2017 prioriterat att göra kontrolltillfällena så korta som möjligt på Hyllie station, samt att ha en hundraprocentig kontrollnärvaro på alla tre platser.

Snittiden var sex minuter per kontrolltillfälle, och polisen lyckades nästan med att vara hundraprocentiga i kontrollnärvaron.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro