ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen: Ung person hoppade framför tåg – vittne började filma

Niklas Svahn · 16 Apr 2015
Uppdaterad 17 Apr 2015
Personen hoppade framför ett pendeltåg för att ta sitt liv. Då började ett vittne filma händelsen med sin mobiltelefon.

Personen hoppade framför ett pendeltåg för att ta sitt liv. Då började ett vittne filma händelsen med sin mobiltelefon. Foto: TT / Facebook


När polisen kom till platsen låg personen svårt skadad under tåget. Hen hade försökt att ta sitt liv. Ovanför i fönstret stod en man och filmade med sin mobiltelefon.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är ett fenomen som poliser runt om i Sverige får vara med om allt oftare. När de kommer fram till en olycksplats ser de människor stå och filma med sina mobiler.

Detta inträffade i Södertälje under onsdagsmorgonen när en person hoppade framför ett pendeltåg. ”Varför väljer du att filma?”, skriver en polisassistent vid namn Micke på Facebook.

Inlägget som beskriver händelsen har gillats av mer än 15 000 personer i skrivande stund.

I det förklarar polisassistenten från Södertäljepolisen hur de får ett larm om att en ung person har blivit påkörd av ett tåg i Södertälje hamn. Det verkar som att personen har velat ta sitt liv, enligt polisen.

Det första Micke ser när han anländer till olycksplatsen är inte bara den unga personen som ligger svårt skadad under tåget. Utan det han ser, som han reagerar mest på, är hur en annan person står i fönstret ovanför och filmar med sin mobiltelefon.

”Jag tecknar genom fönstret att han ska sluta filma vilket han faktiskt också gör. Det jag inte kan förstå, hur mycket jag än försöker, är hur man kan vilja filma en person som precis blivit påkörd av ett pendeltåg? I det här fallet en person som mår så dåligt att denne vill avsluta sitt liv genom att hoppa framför tåget.”, skriver Micke i inlägget.

Han berättar också om en tidigare händelse i Södertälje då en person drabbades av hjärtstopp. En busschaufför hade påbörjat hjärt- och lungräddning innan polisen kom fram till platsen. Men samtidigt så stod minst fem personer runtom och filmade med sina mobiltelefoner. Micke ifrågasätter vad syftet med det är.

”Visa respekt och medmänsklighet. Vem vet nästa gång kanske det är du som skadas i en olycka och tro mig - det absolut sista du vill då är att bli filmad.”, skriver polisassistent Micke.

Den unga personen fördes i väg till sjukhus med svåra skador. Tillståndet är i nuläget oklart.

Metro har varit i kontakt med polisen i Södertälje som hänvisar till den polisgrupp som jobbar nattskift och var vittne till händelsen. Metro söker även polisassistenten Micke för en kommentar.

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Svahn
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro