ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisens förhoppning: Fantombild baserad på dna ska lösa kallt fall

David Peterson · 2 Okt 2018
Uppdaterad 2 Okt 2018

Foto: Polisen/TT


För tretton år sedan mördades expediten Marie Johansson brutalt på sin arbetsplats. Nu går polisen ut med en bild som visar hur mördaren skulle kunna se ut.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i oktober 2005 som Marie Johansson mördades på sin arbetsplats, tygbutiken Stuvkällaren, i centrala Göteborg. Mordet utfördes när butiken var på väg att stängas.

Polisen uppger att de lagt ned mycket stort arbete på att försöka lösa mordet – men hittills har de misslyckats.

Fantombild från dna

Nu går polisen ut med en bilder på en mörkhårig kvinna som uppges ha ursprung i sydöstra Europa.

Två fantombilder har tagits fram hjälp av dna som polisen säkrade på brottsplatsen. Den ena bilden visar hur kvinnan kan ha sett ut det år som mordet inträffade medan den andra visar hur kvinnan skulle kunna se ut i dag.

Två blodiga vantar, som tros ha koppling till mordet, hittades i butiken efter dådet. Den ena vanten hade ett hål som gjort att polisen kunde säkra dna från den person som de tror dödade Marie Johansson.

Enligt tidigare vittnesuppgifter var mördaren klädd i rosa byxor, en vit tröja, svart jacka och vantarna, som hittades på mordplatsen, var gröna.

De två nya fantombilderna.
De två nya fantombilderna.Foto: Polisen

Finns inget att förlora

Det amerikanska företaget Parabon Snapshot har gjort det möjligt för polisen att ta fram en genetisk profil och bild från gärningspersonens dna.

Genom åren har många kvinnor fått lämna dna-prov men utan någon träff. Därför bedömer polisen och åklagare nu att det inte finns något att förlora på att gå ut med bilderna.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro