ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Polisens hjältehund Django hyllas igen – hittade mamma och två barn

Fredrik Samuelson · 25 Jan 2019
Uppdaterad 25 Jan 2019
Polishunden Django knivhöggs brutalt under ett ingripande i Landskrona förra sommaren. Nu hyllas han som hjälte – än en gång.

Polishunden Django knivhöggs brutalt under ett ingripande i Landskrona förra sommaren. Nu hyllas han som hjälte – än en gång. Foto: Patric C Österberg/IBL/polisen i nordvästra Skåne


Polishunden Django skadades svårt av en knivbeväpnad man förra sommaren – men överlevde. Han kom tillbaka till polisen och blev i veckan än en gång hjälte när en mamma och två barn räddades från kylan. Världens bästa Django!” skriver polisen i nordvästra Skåne på sin Facebooksida.

klar

Artikellänk är kopierad

Django skadades svårt när han försökte stoppa en man i Landskrona förra sommaren. Tack vare insatsen kunde mannen gripas, misstänkt för grovt hot mot tjänsteman. Hjältehunden överlevde och är sedan i oktober åter i tjänst hos polisen.

I veckan blev han hjälte igen när han var med och sökte efter en 50-årig kvinna som misstänktes ha fört undan sina två barn, 10 och 12 år gamla.

”Med en temperatur väl under nollstrecket försökte kvinnan undkomma polisen”, skriver polisen i nordvästra Skåne på sin Facebooksida.

Kvinnan tog barnen in i skogen

Kvinnan var internationellt efterlyst för grov egenmäktighet med barn, men när hon stoppades av polisen i en bil vid småländska Älmhult flydde hon med barnen in i den mörka skogen. En annan kvinna, som kört bilen, greps på plats.

Tillsammans med flera hundpatruller kallades Django och hans förare in för att söka efter kvinnan och barnen. Efter ett tag hittade Django och hans förare kvinnan, men barnen var fortsatt försvunna.

Django fick upp spår som gick långt in i skogen, bland annat över en å där vattnet steg upp över bröstet på hundföraren. Slutligen lyckades han hitta 12-åringen som satt ihopkrupen och huttrade i mörkret. Hundföraren svepte in barnet i sin regnjacka och bar det på ryggen ut ur skogen till väntande kolleger och sjukvårdspersonal.

Polishunden Django hyllas för sin insats

Den tioåriga barnet hittades senare av en annan polishund.

”Ett fantastiskt jobb av såväl hundar som hundförare som är väl värt att hyllas och som troligtvis inte haft samma ‘lyckliga’ utgång utan dessa. Även övriga kollegor på plats förtjänar naturligtvis ett beröm för sin del av insatsen”, skriver polisen på Facebook.

Den 50-åriga kvinnan anhölls och de två barnen omhändertogs.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro