ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisens insatsstyrka riktade vapen mot hans småbröder efter busringning: De kunde ha dött”

Aron Andersson · 7 Feb 2015
Uppdaterad 7 Feb 2015

Mitt i hans livesändning av ett dataspel kom insatsstyrkan och riktade vapen mot hans småbröder. Här är hans tårfyllda uppmaning till tittarna: Lämna min familj ifred”.

klar

Artikellänk är kopierad

När gamern och tidigare militären Joshua Peters livesände en spelomgång på videosajten Twitch stod plötsligt polisens insatsstyrka vid dörren. Nära 60 000 personer tittade på videon där han ursäktar sig och försvinner ur bild.

När han kommer tillbaka är han märkbart upprörd. Polisens insatstyrka, ett så kallat SWAT-team, har precis varit vid huset där 27-åriga Joshua Peters bor med sin mamma och småbröder i St. Cloud, Minnesota i USA. Polisen har riktat vapen mot hans familj.

Han har blivit utsatt för vad som kallas ”swatting”, en sorts busringning som blivit populär i dataspelssammanhang. Den går ut på att larma polisen till någons hem, genom att påstå att det finns bomber eller väpnade gärningsmän där.

Men hos Joshua Peters fanns bara han, hans mamma och hans småbröder som öppnade dörren när polis stormade in. Enligt tekniksajten Arstechnica är det 10 beväpnade poliser som ska ha kommit till huset när hans 10-åriga lillebror öppnade dörren.

– Poliser har riktat vapen mot mina småbröder, på grund av er, säger Joshua Peters när han senare är tillbaka och återupptar livesändningen.

– De kunde ha skjutits, de kunde ha dött för att du valde att ”swatta” min videoström. Jag skiter i vad du har emot mig eller vad jag gjort dig. Om det kan jag inte hitta några ord. Ditt bråk är med mig, så låt det vara med mig och involvera inte min familj på något som helst sätt i detta. De förtjänar inte det, säger han och är märkbart tagen av situationen.

Till ABC News har han senare uppgett att han inte vet vem som skulle kunna ligga bakom busringningen och att han inte känner till att någon skulle vara sur på honom. Men han visste att personen troligtvis såg på livesändningen och valde därför att vända sig till tittarna.

– Det var mer eller mindre en väckarklocka om att jag måste vara försiktig. Det kan hända vem som helst, säger han till ABC News.

Några timmar senare gjordes ett nytt försök till att skicka polis hem till 27-åringen. Någon påstod sig då vara en i familjen som var orolig att Joshua Peters skulle ta livet av sig efter det inträffade, skriver brittiska Guardian. Men den här gången ska polisen ha kontrollerat uppgifterna istället för att bege sig till huset med dragna vapen.

Nu samarbetar Joshua Peters med polis för att försöka hitta den skyldige.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro