ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisens larm om innerstadskrogen: Allvarlig fara för liv och hälsa

Karolina Skoglund · 28 Nov 2014
Uppdaterad 28 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

När polisen gjorde tillsynsbesök på några av Stockholms mest kända nattklubbar uppdagades flera allvarliga risker. På restaurang Kvarnen på Södermalm upplevde de läget så illa att klubben bedömdes som en ”allvarlig fara för liv och hälsa”. 

I ett tillsynsprotokoll efter besöket på restaurang Kvarnen på Södermalm går det att läsa: 

”Patrullen kunde inte uppskatta antalet gäster, då lokalen vare sig var framkomlig eller överblickbar just som följd av att merparten av gästerna stod på̊ bord och stolar. Inte heller var det möjligt att på̊ ett nyanserat sätt bedöma berusningsnivån av just nämnda orsak. Under de cirka fem till tio minuter som tillsynen varade hördes återkommande ljud av glas som krossades mot golv och annan inredning. Väl spritt över golvet låg så väl krossade ölglas, vinglas som flaskor. Borden, där gästerna stod, var blöta av spilld dryck. Vid ett par tillfallen hördes kraftiga dunsar, som ljudet av att en person föll till marken”

Under tillsynen såg polispatrullen även en ambulans som lastade en man i 20-årsåldern på bår: 

”Sjukvårdspersonalen berättade att mannen varit inne på Kvarnen, där han kort tidigare trillat och skurit sig på glas. Det är vare sig känt eller efterforskat hur många ytterligare personer som skadats under vistelsen på Kvarnen aktuell dag” står det i rapporten. 

Ägaren ska ha medgett till polisen att det varit brister i ordningsläget.

Även Stureplanskrogarna Soap Bar och Spy Bar kritiseras starkt av polisen i rapporter:

”Vi kunde se en gäst gå in i fasaden på väg in i på Soap Bar på grund av sin berusning. Ordningsvakter stod bredvid och gjorde inget” står det om Soap Bar och ”3 patruller blev uppbundna till Spy Bar mellan 03.00-04.30 och ingen kunde lämna då situationen krävde minst 6 poliser på plats för att inte urarta fullständigt”.

På Otterhäll är ombud för Soap Bar och förklarar att de haft flera möten i samband med detta. 

– Soap Bar är ofta den sista anhalten på krogrundan, och så plötsligt blir du berusad. Så får Soap Bar klä skott för det. Det gäller att vara ännu mer uppmärksam. Har du tendenser till att se berusad ut så är det vatten som gäller. Man ska kunna vara lite berusad men ändå ta dig hem säkert.

Metro har sökt ansvariga för Kvarnen och Spy Bar utan resultat. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro