ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisens nya vapen mot p-syndare

Emmy Lundström · 21 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

LÅST. Om du är en notorisk felparkerare som vägrar betala dina böter har nu kommunerna ett nytt vapen- de låser fast din bil. I alla fall om den statliga Parkeringsutredningen får igenom sitt förslag.– Det är ett stort antal som inte betalar sina parkeringsböter, det finns folk som har miljonbelopp i skuld och slipper undan, säger Johnny Gylling, statlig utredare och före detta riksdagsman.

Enligt utredningen finns det idag 4000 personer som är skyldiga mellan 25 000 och 200 000 kronor i obetalda parkeringsavgifter. Fyra är skyldiga över en miljon. Dessa och andra parkeringssmitare ska nu få hjulen på sina bilar fastlåsta. För att kunna lösa ut bilen måste skulden betalas av. Vart gränsen ska gå för att man ska få sin bil fastklampad är inte bestämt.– Men det är inte meningen att en vanlig svensson som har haft dåligt flyt en månad ska drabbas utan det ska röra dem som sätter i system att låta bli att betala, säger Johnny Gylling.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmy Lundström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro