ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Polisens nya vapen mot skjutningarna - kampanjen "sluta skjut"

David Peterson · 12 Okt 2018
Uppdaterad 12 Okt 2018
Nu startar Malmöpolisen kampanjen "sluta skjut" för att få stopp på våldet.

Nu startar Malmöpolisen kampanjen "sluta skjut" för att få stopp på våldet. Foto: Karl Enn Henricsson/Polisen


Elva personer har hittills skjutits ihjäl i Malmö i år. Nu startar Malmöpolisen kampanjen "sluta skjut" för att få stopp på våldet.

klar

Artikellänk är kopierad

Målet med satsningen är att det ska bli svårare att vara delaktig i skjutningar och lättare att få stöd för den som vill bort från ett våldsamt liv, skriver polisen i ett pressmeddelande.

– Med anledning av situationen i Malmö är tajmingen perfekt att vi nu är igång med operativa åtgärder. Det är viktigt för oss att förhålla sig till beprövad forskning och resultaten i bland annat USA har varit mycket goda, säger Stefan Sintéus, polisområdeschef i Malmö, i pressmeddelandet.

Satsningen är ett samarbete mellan polisen, Malmö stad, Kriminalvården och civilsamhället.

Framgångsrikt i USA

Projektet har hämtat inspiration från en amerikansk strategi, Group Violence Intervention, som förbättrat situationen i våldsutsatta städer i USA. Bland annat har mord bland unga minskat med 63 procent i Boston och i Stockton har det lett till 42 procent färre skjutningar.

Metoden går ut på att bryta den gruppdynamik som fostrar ett våldsamt beteende och i stället ersätta den med en gruppdynamik som förstår de negativa konsekvenserna som följer en våldsakt samt fördelarna med att upphöra med våldet.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro