ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisens piketstyrka ­ helt utan kvinnor

Metro Stockholm · 6 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Polisens piketstyrka ­ helt utan kvinnor Stockholmspolisen har just dragit i gång ett projekt som går ut på att locka kvinnliga poliser till piketstyrkan. ­ Vi har precis haft en annons där vi rekryterat piketpoliser, men eftersom ingen kvinna sökte har vi förlängt ansökningstiden med 14 dagar, säger chefen för Stockholmspiketen, Christer Birgersson, som menar att det är viktigt att tvätta bort myten om att piketen bara består av stora starka karlar. Senast en kvinna ingick i piketstyrkan i Stockholm var i början av 90-talet. Inte heller piketen i Skåne, Västra Götaland eller nationella insatsstyrkan har kvinnor. Drar sig kvinnor för att söka till piketen, för att de inte tror sig vara lika starka som sina manliga kolleger?

­ Det kan absolut vara så att tjejerna har den farhågan men det är inte den fysiska statusen som är avgörande, utan den psykiska mognaden, om man passar i piketen, säger Christer Birgersson.

Även poliserna i E-turspiketen Stockholm tror att de tuffa antagningsproven kan avskräcka, men också det faktum att piketen är så mansdominerad.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Stockholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro