ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisens teori: Mord- brännaren hörde fel

Daniel Olsson · 5 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Mordbrännarna hörde fel. Det kan ha lett till att elbutiken på Drottninggatan totalförstördes i en anlagd brand den 12 mars.De fyra män som sitter häktade misstänkta för stor­­-branden­ kan ha blandat ihop butiksägarens namn med namnet på en krögare som lagt ett anbud på deras två konkursade restauranger i centrala Göteborg.

Två andra krögare som visat intresse för restaurangerna fick sina bilar uppbrända. Metro kan avslöja att polisen hittat avlyssningsutrustning hos de häktade männen som ska ha använts för att bugga intressenter som visats runt i lokalerna av konkursförvaltaren. – Utredningen har bara stärkts, säger chefsåklagare Jonas Almström.

Genomgången av de häktades mobiltelefoner visar att de hämtat ut ägaruppgifter om de två bilar som senare sattes i brand och att de använts för att bombhota två restauranger.

Motivet ska vara att de fyra männen vill få en närstående person att köpa konkursboet för att driva restaurangerna vidare som vanligt. Två av de häktade drev restaurangerna fram tills konkursen i februari. En tredje är knuten via släktband och en fjärde har varit anställd på restaurangen. Alla fyra nekar till brott.

En av männens advokater, Lars Halldin, tycker att polisen binder sig för tidigt till en grupp misstänkta.– När en restaurang är till salu kan åtskilliga kriminella konstellationer stämma in på motivbilden, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro