ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisens vädjan: "Sluta avslöja handlingen i Game of Thrones"

Jesper Lindqvist · 8 Maj 2019
Uppdaterad 8 Maj 2019

Även poliser intresserar sig för populärkultur på fritiden. Nu kommer en uppmaning från polisen i Skåne, som vill att folk ska sluta avslöja handlingen i Games of Thrones på sociala medier. "Då kan det bli lite tråkig stämning", säger Richard Glantz, kommunikatör hos polisen, till HD.

klar

Artikellänk är kopierad

Bakgrunden till uppmaningen är att många poliser arbetar på obekväma arbetstider, vilket gör att de inte hinner se de nya avsnitten av succéserien när de släpps på måndagar.

I ett uppmärksammat inlägg på Facebook vänder sig nu polisen i nordvästra Skåne direkt till folk som gillar att ”spoila”.

”Kan inte alla bara sluta att avslöja handlingen på ”Game of Thrones” på sociala medier! Vi är faktiskt några som jobbar på alla möjliga konstiga tider på dygnet och kan inte se de senaste nya avsnitten så fort de kommer ut.”

”Någon skriver att en drake har dött”

Enligt Richard Glantz är inlägget skrivet med glimten i ögat, trots att det rör sig om ett verkligt problem.

– Det kan handla om att någon skriver att en drake har dött eller så. Då kan det bli lite tråkig stämning, säger Richard Glantz till Helsingborgs Dagblad.

Idén fick man från sina danska kollegor, som i början av veckan skrev ett liknande inlägg på Nordsjælland Politis sida på Facebook.

– Vi har ett gott samarbete med den danska polisen och när jag såg deras inlägg så gjorde jag en svensk version av det, säger Richard Glantz till Helsingborgs Dagblad.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro