ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisens varning: Bedragarna kapar ditt bank-id – klicka inte

Johan Wikén · 3 Jul 2017
Uppdaterad 3 Jul 2017
Med hot om att du blivit anmäld till inkasso vill bedragarna komma åt dina pengar.

Med hot om att du blivit anmäld till inkasso vill bedragarna komma åt dina pengar. Foto: TT/Polisen


I sms:et varnar bedragarna för att du har blivit anmäld till inkasso för en obetald faktura. Men egentligen vill de bara ta över ditt bank-id.

klar

Artikellänk är kopierad

Bedragarna hittar ständigt på nya metoder för att försöka komma åt dina pengar. På sin Facebooksida har polisen nu gått ut med en varning för den senaste i raden av alla bluff-sms – som har skickats ut till många mobilnummer.

”Falska sms om att du har en obetald faktura och att fakturan nu kommer att skickas till inkasso om du inte lämnar ifrån dig bankuppgifter har gått ut till ett stort antal mottagare. Avsikten är att du ska lämna ifrån dig inloggningsuppgifter till ditt BankID”, skriver polisens bedrägerienhet i varningsmeddelandet.

Samtidigt uppmanar de folk att aldrig lämna ut bankuppgifter när någon kontaktar en via telefon, sms eller mejl.

– Klicka aldrig på bifogade länkar eller filer. Är man det minsta tveksam ska man ringa det företag som har hört av sig, säger polisens nationella bedrägeriexpert Jan Olsson till Expressen.

LÄS MER
Polisen varnade för sitt egna SMS
klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro