ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisens varning: Klicka inte på länken i det här sms:et

Johan Wikén · 29 Sep 2015
Uppdaterad 29 Sep 2015
Så här kan bluff-sms:en se ut.

Så här kan bluff-sms:en se ut. Foto: TT/Polisen


Polisens bedrägerienhet varnar för en ny våg av bluff-sms. Genom att lura folk att de kan vinna pengar på Coop försöker bedragarna komma över dina uppgifter.

klar

Artikellänk är kopierad

Bedragarna skickar sms och mejl som ser ut att komma från Coop. ”Grattis! Du kan vara vinnaren av 8000 kr presentkort på Coop, bekräfta finalplatsen”, kan det stå i sms:et följt av en länk.

Men meddelandet kommer inte från Coop – och de som lockas att klicka på länken kan luras in i olika avtal och abonnemang. ”Kortuppgifterna kan även användas för obehöriga köp”, varnar polisen.

LÄS MER: Polisen varnar för falska insamlingar – så avslöjar du bluffen

Även Coop har gått ut på sin webbsajt och varnat för bedragarna. ”Vi vill poängtera att dessa sms INTE kommer från Coop. Klicka inte på länkar och lämna inte ut kontaktuppgifter till okända”, skriver företaget. De uppmanar utsatta att göra en anmälan hos Konsumentverket för att komma åt gärningsmännen.

Polisens råd är att aldrig öppna länkar som gör dig misstänksam – och aldrig lämna ifrån dig känslig information om konto- eller kontaktuppgifter.Uppdatering 14:22. När detta skrivs fungerar inte länken som sprids i SMS:et längre.

►LÄS MER: Varning för falska poliser – så avslöjar du bluffen

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro