ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Polisens varning: Gummibjörnar som innehåller narkotika

Jesper Lindqvist · 12 Jun 2019
Uppdaterad 12 Jun 2019
På Facebook varnar polisen i Gnesta för godisliknande narkotika som kommer i form av gummibjörnar.

På Facebook varnar polisen i Gnesta för godisliknande narkotika som kommer i form av gummibjörnar. Foto: Polisen/Cris Faga/TT


Polisen varnar för gummibjörnar som i själva verket är narkotika. I ett inlägg på Facebook berättar man att det kan finnas cannabis i det populära godiset. "Var uppmärksamma och prata med era ungdomar", skriver polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är polisen i Gnesta som på Facebook varnar för godisliknande narkotika, som man under den senaste tiden har fått in många tips om.

I inlägget pekar man på att narkotikan framför allt kommer i form av gummibjörnar.

LÄS MER
Polisen i Botkyrka: Det ligger knark i leksaksmaskinerna

”Gummibjörnarna ser ut som vanliga godisbjörnar, skillnaden är att de innehåller narkotika”, skriver polisen.

”Pågår en förundersökning”

Polisen skriver att det ofta handlar om cannabis när narkotika blandas i godisliknande produkter. Enligt SVT har ingen person fått i sig narkotikan av misstag.

– Det pågår en förundersökning i ett ärende just nu där personer som misstänks ha varit påverkade av narkotika säger sig ha intagit gummibjörnar, säger Urban Schill vid Nyköpingspolisens ungdomsgrupp till SVT.

Nu uppmanar polisen alla föräldrar att hålla utkik och se efter vad ungdomarna stoppar i sig. Flera personer ska enligt åklagaren Ida de Luna Sjöholm ha blivit dåliga och fått uppsöka vård efter att man ätit gummibjörnarna.

”Idag är det gummibjörnar, imorgon kan det vara något annat. Var uppmärksamma och prata med era ungdomar!”, skriver polisen på Facebook.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro