ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Poliser halshögg friska kattungar

John Lindblom · 1 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Två av katterna blev hängande i en gran efter dödsmisshandeln. Totalt fem polisanmälningar gjordes mot polisernas hantering.

Två av katterna blev hängande i en gran efter dödsmisshandeln. Totalt fem polisanmälningar gjordes mot polisernas hantering. Foto: Privat


klar

Artikellänk är kopierad

Kattungarna misshandlades till döds med kofot och morakniv och kastades sedan upp i ett träd.De två poliserna gjorde bedömningen att de tre ”dumpade” kattungarna var utmärglade och vanvårdade och därför slogs de ihjäl med en minikofot och halshöggs med morakniv.

Sedan slängdes de halshuggna katterna upp i granen där två av dem blev hängande. Men enligt obduktionsprotokollet var katterna helt friska föredödsmisshandeln.

Markaryds kommun överväger nu en omprövning. Åklagaren valde att lägga ner ärendet – trots att poliserna erkänt hela hanteringen. Nyligen beslutade också Kronobergspolisen att inte dela ut ett arbetsrättsligt disciplinstraff.– Poliserna hade lovat paret som hittade katterna att de skulle placeras på katthem. Om inte skulle paret få lov att själva ta hand om dem, berättar djurskyddsinspektör Marie Rosenqvist, som anser att polisernas agerande utretts för dåligt.

Ännu en polis anmäld

ANMÄLD. I förra veckan polisanmäldes ytterligare en småländsk polis för att ha låtit en inlämnad skadad katt dö i Eksjöpolisens garage.

Detta trots att katten var  ägarregistrerad.– Om polisen har rätt att omhänderta och även avliva katter måste de ha en bättre utbildning. I Eksjöfallet visste man ju inte ens om att det existerade en öronmärkning, säger Annica Sjöberg, ordförande i Djurens Vänner i Nässjö.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro