ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Poliser ingrep mot eldare i skogen – fick bilen sönderslagen

Linnea Bergman · 25 Jul 2018
Uppdaterad 26 Jul 2018
När polisen ryckte ut för att tillrättavisa människor som grillade olovligen fick de sin bil sönderslagen.

När polisen ryckte ut för att tillrättavisa människor som grillade olovligen fick de sin bil sönderslagen. Foto: IBL/Polisen.


Poliserna ingrep mot personer som inte respekterade eldningsförbudet. När de kom tillbaka hade någon vandaliserat deras polisbil. "Vår yttre personal kan inte använda den nu. Vi behöver våra bilar," säger kommunpolis Lars Backelin.

klar

Artikellänk är kopierad

Mitt under eldningsförbudet var en polispatrull under tisdagen tvungna att rycka ut efter att människor setts elda i skogen i Brandbergen i Haninge kommun.

Poliserna skrev en rapport om händelsen och gick efter ungefär trettio minuter tillbaka till sin bil.

Då upptäckte de att den hade blivit vandaliserad. Någon eller några personer hade kastat sten på bilen. Bilen hade fått två rutor krossade och flera plåtskador.

– Det var folk runt bilen när patrullen kom tillbaka, men de hade inte sett vem som gjort det, säger Lars Backelin kommunpolis i lokalpolisområde Haninge/Nynäs.

”Bilen blir stående”

Polisen vet inte om stenkastningen har något samband med att patrullen precis tillrättavisat personer som eldade.

Bilen måste nu repareras, något som innebär både en extra kostnad och att polisen får en bil mindre att använda sig av.

– Bilen blir stående. Vi tappar en bil på grund av det här. Vår yttre personal kan inte använda den på ett tag. Vi behöver våra bilar, säger Lars Backelin.

Polisen i Haninge/Nynäs har tidigare nöjt sig med att bara ge människor som eldar en muntlig erinran. Men den här veckan har de börjat ta upp anmälningar när människor eldar trots förbudet.

”Respektera eldningsförbudet”

Lars Backelin har ett tydligt budskap till människor som rör sig ute i skog och mark.

– Om det finns ett eldningsförbud så får man inte elda. Det ska naturligtvis respekteras. Det här tar resurser från oss som vi skulle behöva använda till andra viktigare saker.

Det finns ingen misstänkt för skadegörelsen.

Inlägget som polisen lade upp på polisen.se: 

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Bergman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro