ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Poliser jublade efter Dan Eliassons avgång – kritiseras

Valerie Kaspersen · 4 Feb 2018
Uppdaterad 4 Feb 2018
Dan Eliasson avgick som rikspolischef och har istället tillträtt som generaldirektör på MSB.

Dan Eliasson avgick som rikspolischef och har istället tillträtt som generaldirektör på MSB. Foto: Pelle T Nilsson/AOP-IBL


Dan Eliasson meddelade förra veckan att han lämnar posten som rikspolischef. Beskedet möttes med jubel bland många av de anställda.

klar

Artikellänk är kopierad

Dan Eliasson skrev en avskedshälsning med rubriken ”Tack för den här tiden”, en text som alla polisanställda hade möjlighet att skriva kommentarer till. På polisens interna webbsida jublade flera anställda, rapporterar SR.– Äntligen ! Det var länge sedan man mötte så många småleende muntra kolleger i korridoren. Tyvärr sparkas han något i sidled, när han istället borde sparkats rakt ned.

– Perfekt, då åker bubblet fram ikväll!

– Han är som en gås med ett extra lager teflon.

Det var bara några av kommentarerna på polisens intranät. Varg Gyllander, presschef på Stockholmspolisen, riktar skarp kritik mot de anställda, men även mot anonyma personer som har kommenterat i sociala medier och politiker. Han tycker att tonen har varit alldeles för hård efter Eliassons avgång.– Det har också varit en ganska hård ton tycker jag från polisanställda, politiker, debattörer som använt en väldigt, väldigt hård retorik och anklagat den nu avgående rikspolischefen för allt ont som drabbat organisationen. Det har varit förfärligt ibland, säger Varg Gyllander till SR.

Men det fanns även de som sa ifrån mot den hårda tonen bland kommentarerna.– Vi har en hel del att jobba med när det gäller vår interna kultur…

– Skärp er ton!

Misstron från de vanliga poliserna gentemot cheferna är dock inget ovanligt, menar Rolf Granér, före detta forskningschef på polisutbildningen i Växjö.– Klassiskt är det så att chefer på högre nivåer sysslar med vad som är politiskt, ekonomisk och juridiskt möjligt – medan poliser på gatan sysslar med vad de utifrån sina egna perspektiv behöver göra. De känner sig svikna, säger Rolf Granér till SR.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro